Strafrecht (algemeen)

Strafrecht: Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht. Daar vallen een heleboel zaken onder. Binnen het strafrecht behandelen wij veel ‘commune’ zaken. Dat zijn de zaken die zijn veelal zijn vastgelegd in het Wetboek van Strafrecht en het meeste voorkomen, o.a. diefstal, bedreiging, (zware) mishandeling, zedenfeiten, wapens, drugs, moord en doodslag. Uiteraard is dat slechts een indicatie en staan wij u ook bij als u wordt verdacht van andere strafbare feiten.

Verder staan wij veel (bestuurders van) ondernemingen bij die worden verdacht van fraude. Fraude is in Nederland geen zelfstandig strafbaar feit maar een verzamelnaam waarbij het bijvoorbeeld gaat om valsheid in geschrift, oplichting, omkoping, witwassen of handelen met voorkennis. Als u er achter komt dat (iemand in) uw onderneming voorwerp van onderzoek is loont het om direct contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat.

Onze advocaten hebben veel ervaring in de verdediging in strafzaken. U komt er vaak pas achter dat u onderwerp bent van vervolging op het moment dat u wordt uitgenodigd voor een verhoor of de politie/handhaving al bij u binnenvalt. Ons dringende advies is om in ieder geval geen antwoord te geven op vragen voordat u heeft overlegd met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat.