Verklaring Omtrent Gedrag

Al tijdens een lopende strafzaak kunt u in de problemen komen op uw werk. Omdat u bijvoorbeeld geen VOG meer krijgt. Of omdat uw chauffeurspas of beveiligingspas wordt ingetrokken. Tegenwoordig is er voor bijna elke baan wel een VOG vereist of een andere specifieke integriteitstoets. De gevolgen van een weigering of intrekking zijn vaak ontzettend groot. Dit leidt in veel gevallen tot verlies van baan en inkomen. Hier is gelukkig nog iets tegen te doen.

De procedure begint vaak met een voornemen tot afwijzing. Het is dan zaak om tijdig te handelen en een (goed onderbouwde) zienswijze in te dienen. Deze zienswijze leidt er in veel gevallen toe dat het voornemen tot afwijzing alsnog een toewijzing wordt. Onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten hebben allemaal veel ervaring met bestuursrechtelijke integriteitsprocedures. Juist door deze combinatie kunnen wij kwalitatief hoogwaardig maatwerk leveren. De uitkomst van uw strafzaak speelt namelijk ook een (vaak doorslaggevende) rol. We kunnen u tevens helpen met de lopende strafzaak of beoordelen of de afgeronde strafzaak nog is open te breken. Neemt u daarom contact met ons op, dan overleggen we hoe wij u het beste kunnen helpen.

Indien u vragen heeft over de haalbaarheid van een VOG-aanvraag kunnen wij u enig inzicht bieden. Inmiddels bestaat echter ook via de overheid de mogelijkheid om dit te controleren. Via deze link komt u op de website van de overheid om de VOG-check te doen.